Dommen fra Høyesterett i klimasøksmålet falt rett før jul i 2020 – Hva betyr dommen?

Greenpeace og Natur og Ungdom stevnet staten for å stoppe fremtidig oljeleting og bidra til å redde klimaet for kommende generasjoner.

Like før jul falt Høyesteretts dom i klimasøksmålet. Staten fikk medhold i at Grunnloven § 112 ikke var krenket gjennom utlysning av 23. konsesjonsrunde. Hvilken betydning har Grunnlovens miljøparagraf da med tanke på et av tidens viktigste spørsmål, og hvilken betydning har dommen i Høyesterett? 

Til samtale om dette inviterte vi i Forum for vitenskap og demokrati fire engasjerte jurister:
Professor Hans Petter Graver (UiO)
Forlagsredaktør Marius Gulbranson Nordby (Fagbokforlaget)
Professor Eirik Holmøyvik (UiB)
Professor Sigrid Eskeland Schütz (UiB)

Som vanlig blir debatter og foredrag som forumet tatt opp og jeg prøver å tilpasse det best mulig til et podcastformat for dem som ikke kunne få med seg arrangementet direkte. Min blogg er bare et av flere steder hvor vi publisere denne podcasten. Det viktigste stedet, ikke fordi det er der vi får flest lyttere fra, er Vox Publica. Et magasin om demokrati og ytringsfrihet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.