Våren har vært her og sommeren har gått på balkongen og parsellhagen er innviet

Dette innlegget startet jeg med tittelen “Våren er kommet til balkongen” og bærer preg av det, men jeg er ikke villig til å la den gå helt. For der er en verdi i å ta vare på det jeg skrev i begynnelsen av mai. For så å gi en oppdatering i neste innlegg om hvordan det har gått. Problemet er å finne de relevante bildene siden brukergrensesnittet til å finne eldre bilder ikke er det beste.

Da er solen klart over hustakene på nabohusene og solen har varmet både oss og jorden. Dessverre for oss har våren vært for kald og mye av det vi har forgrodd har vært inne for lenge, men jeg håper å få ting i jorden nå.

For å oppdatere hva som har skjedd så har vi fått oss parsell på Storetveitmarken. Jeg skrev oss opp på venteliste i fjor med forventning om at det skulle ta år før vi fikk jordflekken, men der har tydeligvis vært færre som holder på parsellen sin etter de flyttet fra Fløen til Storetveitmarken. Så etter mindre enn et år har vi fått en halv parsell hvor vi har fått ut bladkål av forskjellige typer, poteter og en liten rad med gulrøtter. Det siste har det et eksperiment som ikke virker vellykket. Både jord og luft har vært for kald for stakkarene.

Vår ubeplantede parsell. Nummer 26, ugressets hjem.

Hjemme derimot har juleneket sol jeg gravde ned for å få luft i jorden spiret. Så om jeg ville kunne vi ha hatt to kvadratmeter med havreåker. Jeg tipper at feilen jeg gjorde var at jeg tok en del av jorden som dekket halmen, i bruk andre steder. Da ble jordekket for tynt og kornet fikk muligheten. Jeg håper at mine forsøk på å ødelegge spirene er vellykket nok til at vi fortsatt kan bruke pallen til andre ting enn kommende juls nek. Om ikke er ikke det det verste som kunne skje.

Et julenek i full galopp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.