Parsell 26 – et forsøk

Vi skrev oss opp i fjor, men forventet at parsellen skulle la seg vente på. Heldigvis fikk vi en allerede i år, så vi satte i gang. Dessverre uten en riktig plan.

Vi ble tildelt parsell nummer 26. Dette er en såkalt halv parsell som vil si at vi skal ha 20 kvadratmeter å dyrke på. Vår parsell er i et område hvor kommunen måtte inn for å drenere jorden. For mens denne delen av Storetveitmarken ikke er en myr, så er det hakket før. Hadde det vært faktisk våtmark, så hadde jeg protestert på denne bruken. For da hadde det vært bedre steder å dyrke opp. Alt for mye av våtmarkene i landet har måtte vike til bygg og dyrket mark. Det er ikke noe jeg vil være med på.

Toppe gartneri, et av de få stedene i Bergen som kan fortsatt gå under hedersbetegnelsen “planteskole”.

Som dere ser var parsellen et blankt ark. Det er meningen, men i eldre parsellområder så er det alltid rester fra tidligere parsellhavere. Vi fikk litt materialer fra noen som holdt på å avvikle sin hele parsell noen meter bortenfor. Dette gav oss noe å starte med slik at vi fikk ned de tingene vi hadde tatt med fra forgrodde spirer både hjemmefra og Toppe gartneri.

Kommende potet åker.

Der var noen ting vi ville få i gang denne første gangen, og det var poteter og bladkål. Så vi fokuserte på dem sammen med litt gulrøtter og løk.

En liten bolig for kålplantene våre.

Hva som var vellykket og hva som har vært en fiasko kommer i senere innlegg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.